Turne i Indien

I år är det 50 år sedan Byteatern bildades och 43 år sedan jag började där. Det blev en kärleksrelation som är avslutad nu men den varade väldigt länge. 
Ett av de större äventyren var turnen i Indien 1992 med 17 personer, två pjäser och workshops. Vi spelade för majahradjor i Dehli, kultureliten i Calcutta, i en fattig ökenby utanför Jaipur (se bild), Bombay, Kerala. Det var fjorton dagars underbar kurs i improvisation och krishantering. När jag inte var upptagen av sådant tog jag bilder på framförallt människor. Bilder som jag inte tagit fram tidigare men som gör mig varm och glad denna vinter.
 
På bilden spelar Lars Sonnesjö barnpjäsen Algot Storm på det var som byns skolgård (kvinnorna sitter för sig själva till vänster). Berättelsen handlar om en ensam äldre man som blir kompis med en mask. Publiken kanske inte förstod så mycket (Lasse spelade på engelska) men den var lycklig över att vi besökte dem och vi var där en hel dag.
 
Kvinnan med halsband är en i Indien berömd dansare som efter vår resa i Indien besökte Kalmar för workshop med Byteatern och en föreställning på Kalmar Teater.